
Dzięki piekarnikowi parowemu możesz przygotować zdrowe i smaczne posiłki. Dzięki temu, że żywność gotowana na parze nie ma bezpośredniego kontaktu ze źródłem ciepła, zachowuje swój naturalny smak, aromat, strukturę, ale przede wszystkim ważne witaminy i minerały. Ponadto można przygotować jedzenie całkowicie bez tłuszczu, dlatego gotowanie na parze jest najbardziej odpowiednie dla sportowców, osób prowadzących zdrowy tryb […]
Dzięki piekarnikowi parowemu możesz przygotować zdrowe i smaczne posiłki.
Dzięki temu, że żywność gotowana na parze nie ma bezpośredniego kontaktu ze źródłem ciepła, zachowuje swój naturalny smak, aromat, strukturę, ale przede wszystkim ważne witaminy i minerały. Ponadto można przygotować jedzenie całkowicie bez tłuszczu, dlatego gotowanie na parze jest najbardziej odpowiednie dla sportowców, osób prowadzących zdrowy tryb życia lub dążących do szczupłej sylwetki.

Podczas gotowania na parze potrawy nie tracą swoich wartości odżywczych, para nie przenosi także smaków i aromatów, dzięki czemu można zaoszczędzić czas i pieniądze przygotowując kilka rodzajów potraw jednocześnie na kilku poziomach piekarnika. Nawet takie skrajności jak ryba i słodki deser obok siebie nie stanowią problemu. W bardzo prosty, szybki i zdrowy sposób przygotujesz swoje ulubione menu na słodko lub na słono. Dzięki możliwości gotowania, rozmrażania i podgrzewania bez suszenia i ryzyka przypalenia żywności, piekarnik parowy jest idealnym partnerem w nowoczesnej kuchni i przygotowywaniu smacznych, zdrowych i lekkich potraw, pełnych składników odżywczych, witamin i minerałów.